Wingstar Instituut is opgericht door Geert Hulshof in 2013. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle producten, diensten en trainingen.

Geert heeft al meer dan 35 jaar ervaring in de luchtvaart. Hij heeft de studie ‘Vliegtuigbouwkunde’ afgerond aan de HTS met als specialisatie veiligheid en Human Factors. Zijn professionele vliegcarrière begon bij de Nederlandse marineluchtvaartdienst op de Lockheed P-3C Orion. Gedurende zijn actieve dienst bij vliegtuigsquadron 320 was hij ook vliegveiligheidsofficier en belast met het veiligheidsprogramma. Tevens heeft hij in die periode de EURO/NATO-opleiding tot onderzoeker van vliegongevallen en incidenten succesvol afgerond.

Na zijn militaire vliegcarrière is hij in 1995 overgestapt naar de Nederlandse luchtvaartautoriteiten. Daar hield hij als inspecteur-vlieger toezicht op de vliegoperatie en de uitvoering van opleidings- en trainingsprogramma’s van Nederlandse luchtvaartmaatschappijen.

In 1997 maakte hij de overstap naar het ondernemerschap en startte samen met twee zakenpartners een succesvolle luchtvaartmaatschappij met zakenvliegtuigen. In zijn functie als Director Flight Operations & Training was hij eindverantwoordelijk voor een veilige vliegoperatie, het voldoen aan regelgeving en de opleiding en training van bemanningsleden.

In 2012 rondde hij de studie ‘Enterprise Risk Management’ aan de The Hague University af met het behalen van de titel ‘Master Risk Management’ (MRM). Zijn proefschrift ging over het ontwerp en implementeren van managementsystemen binnen kleine tot middelgrote ondernemingen.

In 2015 werd zijn luchtvaartmaatschappij verkocht aan FlyingGroup Holding (Antwerpen). In zijn functie als Chief Risk Officer was hij vervolgens verantwoordelijk voor het ontwerp, implementatie en operatie van een geïntegreerd managementsysteem (IMS) binnen de FlyingGroup holding en dochtermaatschappijen.

Sinds voorjaar 2019 richt hij zich weer volledig op Wingstar Instituut en is actief betrokken bij verbeteringsinitiatieven bij verschillende organisaties.