"Kennis krijgt pas waarde als je het gebruikt en deelt."

Wingstar heeft een deel van haar kennis en ervaring gepubliceerd in verschillende boeken. De portfolio wordt in de de toekomst uitgebreid met meer relevante onderwerpen die aansluiten bij het ontwerp, de implementatie en toepassing van de Corporate Diamond™.

Onder elk boek staat een link naar de website van bol.com waar deze gemakkelijk te bestellen is. Uiteraard zijn deze boeken bij elke boekhandel en online-boekhandel te koop.

Onder elke gratis publicatie staat een link waarmee deze direct te downloaden is.  

NIEUW

De meest toegepaste manier om de veiligheid te verbeteren is door te leren van onze fouten en door voortschrijdend inzicht. Maar dan moet er meestal eerst iets gebeuren met het risico op letsel of schade. En dat is precies wat we willen voorkomen. Niemand zit te wachten op een incident of ongeval. Reactief veiligheidsmanagement is noodzakelijk maar natuurlijk niet voldoende.

DE FOCUS VAN DIT BOEK IS VOLLEDIG OP PROACTIEF SAFETY MANAGEMENT.

In dit boek leer jij hoe je activiteiten uitvoert om ongewenste prestaties, incidenten of ongevallen te voorkomen. Je leert hoe je effectief met gevaren en risico’s omgaat. Je ontdekt hoe het toepassen van 52 proactieve veiligheidsprincipes bijdraagt aan mission accomplishment. Deze veiligheidsprincipes kunnen het startpunt zijn voor vele interessante en leerzame veiligheidsdiscussies binnen jouw team of organisatie.

Dit boek “How Safety Works” is gebaseerd op de praktijk – op kennis, inzicht en ervaring die zich al ruim een eeuw lang bewezen hebben in zowel de civiele als de militaire luchtvaartwereld. Het is een waardevolle bront voor elke luchtvaart professional. Aangezien veiligheidsprincipes algemeen toepasbaar zijn, is dit boek ook prima geschikt in andere sectoren.

Als je nieuwsgierig bent How Safety Works, vind je in dit boek 52 antwoorden.

Als je wilt werken aan het creëren of verbeteren van de veiligheidsprestaties of de veiligheidscultuur binnen je team of organisatie, dan zorg je dat je alle 52 veiligheidsprincipes effectief en op de juiste momenten kunt toepassen. Moeilijker dan dat is het niet.

En als je alles al weet, is dit boek een geweldig cadeau om iemand anders te helpen ook een veiligheidsprofessional te worden.

Voordat je overweegt om een geïntegreerd managementsysteem (IMS) te implementeren, is het verstandig om eerst eens de 14 belangrijkste punten uit dit E-boek door te nemen. Bespreek het met je managementteam en als er vragen zijn, neem gerust contact op.

Wil je vooruit in het leven, dan moet je in actie komen. Maar bij elke activiteit bestaat er een kans dat er iets misgaat. Hoe beter je met risico’s om kunt gaan, hoe meer je bereikt. Aandacht voor veiligheid en risico’s staat tegenwoordig bij menigeen hoog op de agenda.

De toekomst is onzeker en bij elke activiteit bestaat er een kans dat er iets misgaat. In aanvulling op het boek ‘Safety Basics’, leert dit boek je omgaan met onverwachte veranderingen en onzekere, gevaarlijke en stressvolle situaties. Creëer veiligheid onder tijdsdruk.

Het meest verkochte boek uit de serie!
Grote prestaties en resultaten behalen is een hele uitdaging, vooral in gevaarlijke of risicovolle situaties. De aanwezigheid van gevaren en veiligheidsrisico’s hoeft geen belemmering te zijn, zolang je er maar op een verantwoordelijke manier mee omgaat …